De aanzet voor de SPARK-successtory werd gegeven toen het duo met hun debuutsingle 'Someday' deelnam aan 'Eurosong 2002' en daarmee een ferme hit in Vlaanderen te pakken had. Maar liever dan na hun tweede plaats te kiezen voor de meest gemakkelijke, evidente weg en zich blindelings in een eenzijdig commercieel avontuur te storten, lasten Claudia en Gunter een pauze in om zich te bezinnen over de toekomst.

Op zoek naar een stijl en sound die hun karakters volledig weerspiegelen, kwam het duo uiteindelijk terecht bij de alom gerespecteerde producer Jean Blaute (K's Choice, Clouseau,…).

Gunter : "Van bij de start voelde hij perfect aan waarvoor SPARK staat : vlammende Engelstalige EERLIJKE kwaliteitspop met een hoog rockgehalte waarbij de puurheid van de muziek en van Claudia's unieke soulstem primeren."

Het resultaat is een verbluffende collectie geworden van up-tempo rock songs op het album I LIKE IT, gereleased in 2004 en gevolgd door een aantal radiohits, vooral gesmaakt op Donna/ Q-Music/ Radio 2 en 4FM, zoals"This Day", titelsong "I Like It"en het zeer U2-geinspireerde "Give Me A Hand". Het debuutalbum werd bejubeld in vele recenties met als meest opgemerkte commentaar: "een heel album retestrakke, eerlijke poprock".

Deze sound bracht de groep op de meeste grote festivalpodia in Vlaanderen met als hoogtepunten Marktrock Leuven/ Maanrock Mechelen in 2005 en levert een nummer aan voor de soundtrack van de VTM serie 'Team Spirit', genaamd "Can't Get Enuff Of You".

Intussen blijft zangeres Claudia graag geziene gaste in verschillende muzikale Tv Formats als "Het Swingpaleis", "De Notenclub", "Vox Pop", "Zo Is Er Maar Een", "Just The 2 Of Us", ...

In 2006 neemt Spark een aantal demo's op van herwerkte covers, in productie van David Poltrock (Hooverphonic/Monza/Savalas...) die een nieuwe richting aangeven. Enkel de eigenzinnige bewerkingen van "Love is a battlefield" en "Don't let go" worden daarvan gereleased en halen veel lof bij Vlaamse muziekkenners en de betere radiostations.

Spark steekt echter liever het vuur aan de lont en kiest resoluut voor sterke 'eigen' songs met een eerlijke live sound, want in voorjaar 2012 mogen we nieuw werk verwachten